Ett stort rallyintresse

Har du ett stort rallyintresse som med åren bara blivit större och större? Kanske du till och med börjat köra lite folkrace för att eventuellt påbörja en karriär som rallyförare. 

För många så är det där det börjar med folkrace som första erfarenheten inom rally. Ju mer man håller på så inser man kanske att detta är den sport som man vill hålla på med. Man kanske till och med bygger en egen rallybana hemmavid där man kan träna då det inte är tävlingar ute i landet.

Övning ger färdighet och många gånger så kan det finnas motorklubbar där man kan få tillgång till träningsmöjligheter. Se till att få så mycket erfarenhet som möjligt och kör så mycket rally du bara kan för att öka dina chanser till att bli bättre. Åldern har egentligen inte så stor betydelse när det kommer till att köra rally, men ju yngre du är när du börjar desto bättre är det för dina förutsättningar.

Lämna inget åt slumpen både då det gäller din bil och din körning. Försök ta del av de råd som äldre förare kan ge dig och åk gärna med någon äldre förare som har den erfarenheten som du är på väg att skaffa dig. Lycka till med din karriär som rallyförare.