Utrusta den egna bilen

Det har säkert hänt dig någon gång att du önskar att du hade en mycket större bil. Den önskan har uppkommit när du står med någon väldigt stor pryl som du ska försöka få hem men inte ryms i bilen.

Du skulle möjligen vara hjälpt av ett takräcke men naturligtvis är takräcket hemma. Vad du verkligen behöver är en smart lösning, nämligen ett hopfällbart takräcke som du alltid kan ha i bakluckan.

Hyra en buss

Ett alternativ kan vara att hyra ett transportfordon då du vet att du har stora grejer att köra hem. Det kan vara en större skåpbil eller kanske en pickup. Är du en bit hemifrån kanske du ska kolla upp en uthyrningsfirma som låter dig hyra transportbilen där du är och får lämna tillbaks den på din hemort.

Har du krok – hyr ett släp

En annan lösning kan vara att hyra en släpkärra att hänga efter din bil. Det förutsätter dock att du har en dragkrok. Det är en billig och smidig lösning, en obromsad kärra kostar inte mycket att hyra. Har du dragkrok på bilen kanske du till och med skulle fundera på att köpa en enkel obromsad kärra. Glöm inte att ta med kärran då du ska flytta stora saker.