Snabb i berget på sommaren

Det är inte alla som är ute efter lugna, sköna vandringar i sagolika miljöer utan vissa vill ha lite mer spännande, snabbare äventyr när de beger sig ut i bergen.

De flesta kanske packar sin ryggsäck med tält, sovsäck, stormkök, en flaska T-sprit, lite folie och ett teleskopspö för en veckas vandring eller två i avslappnat tempo. Medan vi å andra sidan även har de som vill ta sig fram snabbare, som vi som älskar rally. Vi besöker i första hand inte bergen för de vackra landskapen utan mer för sportens skull. Då blir bergsfasaden mer som ett plus i kanten.

Mountainbike smidigast i bergen

För oss som ute efter snabbare turer är en mountainbike ett praktiskt val för att kunna ta sig fram mellan bergspassager, våtmarker samt steniga leder utan problem. Det är inte ofta du behöver hoppa av cykeln och gå om du väljer en mountainbike eftersom de är byggda för ändamålet. Se till att välja en rejäl mountainbike av bra kvalitet för att inte hamna ståendes ensam uppe i bergen någonstans. Det finns många olika varianter att välja mellan. Köp mountainbikes här, det finns en för alla åldrar och äventyrslystna. Börja förbereda inför din fjälltur redan nu. Glöm dock inte att visa respekt för renarna i bergen om ni stöter på dem.