Olika bilsporter

9348271-drifting-car

Gillar man ljudet av motorer, fart och fläkt finns det nog inget som är bättre än bilsport av alla dess slag. Av den anledningen tänkte vi här ta en lite närmare titt på vilka olika typer av bilsporter som finns runt om i världen.

Formel 1

Formel 1, eller F1 som det ofta förkortas, är något av bilsportens motsvarighet till ishockeyns NHL där man hittar de snabbaste bilarna och de bästa förarna. Formel 1 körs numera i alla världsdelar utom Afrika och Antarktis så man kan lugnt säga att det är en världssport.

Rally

Rally är kanske näst efter Formel 1 den bilsporten som har den största utbredningen. Det roliga med rally är ju som bekant att tävlingarna körs på vanliga vägar och inte på bana, som till exempel Dakarrallyt eller Svenska rallyt.

Folkrace

En typ av bilsport på lite lägre nivå är folkrace som är bilrally med begagnade bilar av det billigare slaget. Folkrace körs på en rad olika platser över hela Sverige, från norr till söder. Det roliga med folkrace är att man måste vara beredd att sälja sin bil för 6 500 kr om någon vill köpa den efter tävling.