Bilar

Bilar har i över hundra år varit ett populärt intresse för många. Att fixa med bilen är något som en hel del inte bara pysslar med om bilen har gått sönder utan även gör för rent nöjes skull. För många är bilen en naturlig del av vardagen och många skulle nog få svårt att klara sig utan den.

Gul bil

I Sverige finns över fyra miljoner registrerade bilar, vilket nästan är en halv bil per invånare. Utöver det finns även mer än en miljon avställda bilar, det vill säga sådana bilar som inte får köras i trafik. Oftast är detta bilar man endast har i rent hobbysyfte.

Gamla bilar är något som många tycker om att titta på, då dessa ofta är helt olika dagens bilar. En del samlar till och med på gamla bilar. Amerikanska bilar från 1950- och 60-talet är något som många motorentusiaster håller kära. Bilar från just den här tidsepoken, även kallade ”amerikanare”, är mycket populära att glida runt i på sommaren och runt om i landet anordnas speciella träffar där ”raggare” från hela landet samlas.

Ett av dessa är Power Big Meet i Västerås som varje sommar lockar över 20 000 fordon från hela Sverige och över 70 000 besökare. Power Meet, som det kallas i folkmun, har sedan starten 1984 alltid ägt rum under första helgen i juli.