Formel 1 säsongen

Nico Rosberg

Formel 1 säsongen har kört igång och även om det bara är tre tävlingar som körts så går det redan att se tendenser för hur denna säsong kommer att se ut när vi i slutet av densamma sammanfattar årets händelser. 

Mercedes går på knock

Som det har sett ut i de första tävlingarna så är det så att Mercedes Grand Prix-stallet verkar gå på knock direkt både på förarplanet och i konstruktionsmästerskapen. Mercedesförarna har hittills tagit samtliga förstaplaceringar med tre lopp körda, och ska man tro oddsen på en rad av de största spelbolagen (se lista på Tippat.se) så har inte de andra stallen i formel 1-cirkusen någon större chans mot Mercedes detta år – inte ens Red Bull Racing där de senaste tre årens världsmästare, Sebastian Vettel kör. Vettel har inte haft samma flyt detta år med körningen, vilket kanske framförallt kan förklaras med de problem man haft inför säsongen med att få ihop bilen på ett förtjänstfullt sätt.

Klassisk duell

Istället ser det alltså ut som att vi får en klassisk duell, nästan likt den mellan James Hunt och Nikki Lauda på 70-talet. Denna gång är det dessutom mellan två förare från samma stall – Nico Rosberg och Lewis Hamilton. Det som skänker lite extra krydda till det hela är att de båda tycks vara något ovilliga att helt och hållet lyssna på stallorder, båda kör på gränsen hela tiden. För den som inte förstod det där så är det så att för stallen är det mindre viktigt vem av förarna som vinner världsmästerskapsserien, bara en av dem gör det.

Därför så kan de under loppet bli beordrade att inte ta några onödiga risker och få båda bilarna i mål på ett säkert sätt. Det kan alltså innebära att om de ligger på första och andraplatsen så kan föraren på andraplatsen uppmanas att inte försöka sig på någon våghalsig omkörning för att på så sätt minimera risken för att en, eller båda ska krascha.